Secondhand First: Kringloopwinkel: De Snuffelmug Heemstede

We kwamen hier per ongeluk terecht omdat we eigenlijk een bezoekje wilden brengen aan The Vintage Store. Die er dus niet meer zat, want: verhuisd. Onder het motto van: we zijn er nu toch namen we toch een kijkje.

We kennen De Snuffelmug natuurlijk al van de locatie in Haarlem-Schalkwijk en dus verwachtten we een soortgelijk aanbod. Dat was niet zo. Het was bij binnenkomen al een klein beetje een teleurstelling omdat The Vintage Store echt een geweldig ingedeelde en gestylde winkel was, vol leuke hoekjes. De Snuffelmug heeft sowieso de oppervlakte praktisch gehalveerd ten behoeve van het magazijn en er een grote open ruimte van gemaakt. Maar goed, de winkels zijn natuurlijk niet te vergelijken en dat zullen we vanaf nu dan ook niet meer doen.

INDELING
De indeling is rommelig en verwarrend. Beneden vind je een aantal rekken met kleding, maar de echte kledingafdeling blijkt zich boven te bevinden. Het duurde even voor we doorhadden dat we boven konden doorlopen naar de herenkleding en boeken. De schoenen staan werkelijk overál…beneden, bovenop de kledingrekken en in een apart deel tussen de dames en herenkleding.

AANBOD
KLEDING
Het kledingaanbod is weliswaar rommelig, het is wel veel én de moeite waard. Met name dames kunnen hier hun hart ophalen, in alle stijlen en maten. Je moet wel tijd en zin hebben om lekker te snuffelen, want er zit geen enkele logica in. Maar goed, als je van kringlopen houdt draai je daar je hand niet voor om en vind je het waarschijnlijk zelfs een pré (wij in ieder geval wel).

BOEKEN
Er is een grote en ruim opgezette boekenafdeling. Je moet alleen even weten dat je boven door kunt/moet lopen om er te komen.

SERVIESGOED/HUISHOUDELIJKE ARTIKELEN
Daar kunnen we kort over zijn: het aanbod is niet om over naar huis te schrijven. Sterker nog, ze hadden bijna niks. In ieder geval niet naar onze gading.

DIVERSEN
Hier blinkt De Snuffelmug in uit. De benedenverdieping staat vol bakken met hebbedingen. Pennen, tassen, cosmetica, wierook…teveel om op te noemen.

MEUBELS
Welluke meubels?

PERSONEEL
De dames boven waren opvallend druk en schreeuwerig en er werd zelfs onderling een beetje gekibbeld. We werden er wat ongemakkelijk van. De heren beneden waren charmant en enthousiast. Er werden wat grapjes gemaakt en onze aankopen werden netjes verpakt en in (plastic!!) tasjes gestopt (je kunt ervoor kiezen een shopper aan te schaffen).

FACILITEITEN
Ook daar kunnen we kort over zijn: die zijn er niet. Geen koffiehoek en geen klantentoilet. Omdat De Snuffelmug op een industrieterrein en flink buiten de bewoonde wereld zit, is dit toch wel een minpuntje.

CONCLUSIE
Een leuke kringloopwinkel als je toevallig in de buurt bent.woont, maar niet eentje voor op de shortlist. De winkel is kaal en ongezellig en onhandig ingedeeld. Maar het zou wel iets kunnen worden als het aanbod wat groter zou zijn, de artikelen verzuipen nu in de grote ruimte. De industriële look van The Vintage Store die nog duidelijk voel- en zichtbaar is werkt alleen als je in die stijl doorpakt. Nu werkt het averechts.