Jamie’s easy curry

2 uien
2 knoflook
stukje gember
2 rode pepers
1 blik gepelde tomaten
1 blik kokosmelk
1 blik kikkererwten
currypasta
mangochutney
kipfilet (eventueel))

rijst
papadums

Rasp de uien, knoflook en gember en bak dit tot het glazig wordt. Voeg de rode pepers toe (Ik sneed de pepers door de helft en verwijderde de zaadjes om de curry wat milder te houden, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de pepers in kleine stukjes meebakken. Dan wordt de curry lekker pittig).

Voeg een volle lepel currypasta toe en bak mee.

Voeg een volle lepel mangochutney toe en bak mee tot alles lekker gekarameliseerd is.

Voeg kokosmelk, kikkererwten en gepelde tomaten toe. Plet de tomaten met een vork. Roer alles goed door.

Smeer de kipfilet in met de currypasta en bak goed bruin in de koekenpan. De kip niet helemaal gaar bakken.

Snijd de kip in stukjes, voeg toe aan de saus en laat ongeveer 15 minuten garen.

Serveer de curry met rijst en papadums. Lekker met wat verse koriander.

Bron: Keep Cooking Daily – Jamie Oliver

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *