KRINGLOOPWINKELS

ALKMAAR (Kringloopboulevard Zijperstraat)

Rataplan
Groot. Ruim aanbod. Veel kleding en serviesgoed. Groot minpunt: de prijzen zijn belachelijk hoog (plastic kattenvoerbakje €7,50 / herenpantalon van Primark €14,95!!). Lange wachtrij bij de kassa. Vieze toiletten (we stonden tot onze enkels in het, wat we hopen dat het was, water).

Loods 15
Zeer wisselend aanbod, soms de moeite waard en soms niet. Hoog snuffelgehalte. Leuke vintage en retro servies en hebbedingen voor zeer redelijke prijsjes. Beetje enge bovenverdieping (gammele vloer). Aardig personeel.

K.o.o.k.
Rommelig en vol. Vooral de kledingafdeling is niet prettig door de lange, smalle paden waardoor je met geen mogelijkheid aan de 1,5 meter afstand kunt voldoen. Onduidelijke regels (de hangertjes mogen bijvoorbeeld niet meegenomen worden van de kledingafdeling, maar niemand weet waar je ze moet laten). Heel beperkt geopend. Veel vintage en retro beddengoed en spreien met zeer wisselende prijzen (twee identieke retro spreien waarvan de één €1,50 en de ander €12,50 kost.

Kringloopwinkel Alkmaar
Leuke en opvallend schoon en frisse winkel. Veel (merk-)kleding, zowel tweedehands als nieuw (outlet). Opvallend is het grote aanbod elektrische aparatuur zoals koffiezetapparaten (ook nieuw). Er is een aparte hal met outlet-meubelen en tuinspullen. Iets hogere prijzen dan je zou verwachten bij een kringloopwinkel, maar het is het waard. Leuk en vriendelijk personeel.

Kringloopcentrum-Overdie
Een kringloopwinkel zoals een kringloopwinkel hoort te zijn. Voor een uitgebreide beschrijving klik hier.

AMSTERDAM

Gideon Italiaander
Geen ‘echte’ kringloopwinkel, maar restpartijen, winkelrestanten, webshop retouren, inboedels en meer. Er zijn vijf vestgingen (allemaal in Amsterdam). Het assortiment wisselt razendsnel. Met name de vestigingen Bijlmerplein en Zeeburgerstraat zijn een walhalla voor nieuwe merkkleding, zoals 10FEET, maar in principe kun je hier echt álles vinden. Spotgoedkoop. Let op: het bezoeken van deze winkels wordt een verslaving!

DELFT

Rataplan
Aanrader voor kleding! Koffiecorner met heerlijk gebak!

HAARLEM

Rataplan Zijlstraat
In de volksmond nog steeds ‘De Schalm’, al is de winkel ondertussen helaas getransformeerd tot een ‘echte’ Rataplan. Groot aanbod van kleding. In tegenstelling tot de meeste grote kringloopwinkels die meestal op een wat afgelegen industrieterrein gevestigd zijn, zit deze Rataplan lekker midden in het centrum en is daardoor echt een winkel waar je meerdere keren even binnenwipt.

HEEMSTEDE

De snuffelmug
Voor een uitgebreide beschrijving klik hier.

HILLEGOM

Het Huis van Tante Trees
Relatief kleine kringloopwinkel net buiten het centrum van mijn hometown Hillegom. Door de beperkte ruimte hebben ze helaas weinig grote spullen en meubels, maar het aanbod van kleding en huisraad maakt dit meer dan goed. Door de kleine prijsjes is er een enorme doorloop aan spullen waardoor er steeds weer iets nieuws te vinden is. Daarnaast wordt de winkel gerund door schatten van mensen en vrijwilligers waardoor de winkel een bijzondere sociale functie heeft. Ik loop hier zeker twee keer per week even binnen. Ook fijn en uitzonderlijk: alles mag geruild of teruggebracht worden.

HOORN (Zwaag)

Noppes
Grote, fijne kringloopwinkel. Overzichtelijk. Zeer groot aanbod in elke categorie. Prijzen zijn laag tot redelijk. Koffiecorner met beperkt, maar prima aanbod. Redelijk schone toiletten. Minpuntje: we werden pijnlijk opvallend geschaduwd door een medewerkster die ons op de voet volgde (niks geen 1,5 meter afstand). We kwamen blijkbaar wat onbetrouwbaar over. Nadat we hier vriendelijk iets over hadden gezegd, ging ze ons een pad verder in de gaten houden…lol.

PURMEREND

Noppes
Samen met Noppes Zaandam is dit een grote favoriet voor kleding en huishoudelijke meuk en serviesgoed. Het aanbod is enorm en de prijzen zijn redelijk. Grote, beetje gedateerde koffiecorner en redelijk nette toiletten. Echt een kringloopwinkel waar je niet in een uurtje weg bent.

ROTTERDAM

Opnieuw & Co
Ik ga hier speciaal heen vanwege het enorm grote en fijn geprijsde kledingaanbod, maar je kunt hier echt voor álles goed terecht. Hier vind je ook nog echte vintage en retrospulletjes. Mooie, overzichtelijke en vooral schone kringloopwinkel met enthousiast en vriendelijk personeel. Minpunt: de toiletten waren gesloten i.v.m. Corona, terwijl dat niet meer hoeft. Niet fijn als je net een uur hebt gereden.

ZAANDAM

Het Goed
Grote, mooie, goed verzorgde kringloopwinkel. De kledingafdeling is een feestje om te zien. Wel jammer dat alles op kleur gesorteerd is en niet op soort. Binnen de secties is alles op maat gerangschikt, wat zou werken als alles ook goed hing. Veel leuk vintage en retro aanbod. Groot nadeel: de prijzen zijn hoog, hoger, hoogst. Als je echt iets zoekt of nodig hebt, kun je hier goed terecht. Lekker kringlopen en leuke spullen scoren voor weinig zit er niet in helaas. Geen toiletten, wel koffie.

Noppes
Noppes is by far onze favoriete (grote) kringloopwinkel. Zo ook deze in Zaandam. Heel veel van alles en voor leuke prijsjes. Meer hoeven we niet toe te voegen.